Снимка БулфотоДеница Сачева съобщи новина, която със сигурност ще зарадва пенсионерите

...
Снимка БулфотоДеница Сачева съобщи новина, която със сигурност ще зарадва пенсионерите
Коментари Харесай

Сачева: Вместо ваучери през април пенсионерите ще получат по 120 лева

Снимка Булфото

Деница Сачева заяви вест, която сигурно ще зарадва пенсионерите с дребни пенсии. От думите на социалния министър се схваща, че разновидността с разпределяне на ваучери е изнемощял, само че е сменен с различен, който също е преференциален.

През април пенсионерите с пенсия от 300.01лв. до 369 лева, които са 392 000 души, ще получат 120 лева добавка към пенсиите си за хранителни артикули. Това ще коства към 47 млн. лева С тези пари - 120 лева, ще имат опция да си купят каквото им е належащо, парите се дават целево за хранителни артикули. Тава споделя общественият министър Деница Сачева пред " Монитор ".

" Избрахме тези хора, тъй като те ще имат пенсия под линията на беднотия. Хората с минимална пенсия не са включени, тъй като те са най-привилегировани в този случай на нарастване на пенсиите, тъй като получават 20% нарастване. Пенсионерите с оптимални пенсии също са облагодетелствани, останалите пенсионери пък получават 5% нарастване от месец юли, а тези хора с пенсиите от 300.01 до 369 лева имат потребност от поддръжка и по тази причина за тях сме планували еднократно 120 лева От Национален осигурителен институт ще дадат лист на Агенцията за обществено подкрепяне с тези хора, а АСП ще преведе парите на хората, тъй че те ще разполагат с тях през април. Съобразихме се с рецензиите, че ниските пенсии би трябвало да ги подкрепяме посредством системата за обществено подкрепяне ", разгласи още тя, написа eurocom.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР